Header Background

Handreiking bij het aanschaffen en verzorgen van een leren producten

Wij feliciteren u met de aankoop van uw leren tas. We willen u graag informatie en een paar tips geven over leer en het onderhoud van uw kostbare leren tas of portemonnee. In de onderstaande informatie spreken we alleen over tassen, om de leesbaarheid te bevorderen. Uiteraard geldt het ook voor onze andere leren producten.

Nonchalante effect
Een nieuwe leren tas toont in het begin eventueel nog wat stug en strak. Echter na ingebruikname van uw tas zult u zien dat het leer soepeler en mooier wordt. Er kunnen plooien ontstaan wat de tas een nonchalante effect zal geven. Dit zal per leersoort verschillen.

Leer is een natuurproduct
Voor onze leren tassen maken we altijd gebruik van de best passende soorten leer. Leer is wel een natuurlijk materiaal. U kunt daarom mogelijk littekens van bijvoorbeeld insectenbeten, doornschrammen of hoornstoten, nekrimpels, grove poriën of nerfstructuurverschillen in het leer terugvinden. Dit is de natuurlijke charme van het leder en maakt dat uw leren tas uniek is en een geheel eigen karakter heeft. U kunt zo ook gemakkelijk echt leer onderscheiden van kunstleer, ook wel PU genoemd.

Regelmatig afnemen met een doek
Voor het dagelijkse onderhoud kunt u volstaan met het afnemen van de tas met een licht vochtige doek. Let erop dat die doek vrij moet zijn van zeep en kalkresten. Het bevochtigen van de doek dient enkel om het stof van de tas te verwijderen en niet om het leer nat te maken.

Onderhoud van leren tassen
Leer is een mooi en duurzaam product en bij normaal gebruik en regelmatig onderhoud gaat het jaren mee. Vuil, vet, vocht, transpiratie en zonlicht kunnen uw kostbare leren tas beschadigen. Door regelmatig onderhoud voorkomt u vroegtijdig slijtage en kleurverschillen. Met slechts weinig inspanning kunt u jarenlang plezier hebben van uw leren tas.

Voorkomen van langdurig directe warmte
U kunt het beste voorkomen dat uw tas langdurig aan UV-licht en warmte wordt blootgesteld, zoals direct zonlicht, dichtbij een radiator of bij een hete kachel. Op die manier beschermt u de kleur en souplesse van uw leren tas en voorkomt u uitdroging van het leer.

Verzorgen met lederonderhoudsmiddel
Het is van belang om 2 á 3 keer per jaar uw tas te verzorgen met een beschermend lederonderhoudsmiddel. Kiest u hierbij wel voor een verzorgingsproduct zonder oplosmiddelen, zoals het middel Leather Balm van Shoeboy’s of vergelijkbare middelen (afhankelijk van de leersoort). Zonder goed onderhoud met het juiste middel kan uw leren tas uit gaan drogen waardoor er vlekken en of barstjes kunnen ontstaan.

Onderhoudsmiddel is afhankelijk van leersoort
Iedere leersoort heeft een eigen onderhoudsmiddel en een eigen onderhoudsfrequentie. U kunt altijd contact met ons opnemen.

Glad leer heeft een lederwas nodig en is gemakkelijk schoon te houden met een doek.
Gewaxt leer kunt u het beste met ledervet behandelen, 2 tot 3 maal per jaar.
Geolied leer heeft geen onderhoudsmiddel nodig, u kunt deze met een droge doek weer op kleur wrijven
Geschuurd splitleer heeft minder onderhoud nodig dan glad leer, maar moet wel regelmatig op kleur gehouden worden met de juiste middelen
Suèdeleer is de onderkant van de huid, deze is gevoeliger voor vuil en stof en wordt sneller vaal dan glad of gevet leer. Het heeft daarom meer onderhoud nodig met het juiste onderhoudsmiddel (zoals suèdespray of -gom)
Nubuck is de nerfzijde van de huid en wordt licht afgeschuurd. Hierdoor voelt het fluweelachtig aan.
Gekleurd leer kunt u het beste afnemen met een vochtige doek en eventueel met goede schoencrème weer op kleur brengen, wanneer er kleurverschil ontstaat.
Het is bijzonder gevoelig voor vuil, vet, vocht, transpiratie en zonlicht. Voldoende bescherming en verzorging met passende producten is zeker niet overbodig.

Verwijderen van vlekken
Vlekken kunt u het beste verwijderen door de vlek te deppen met een tissue of een schone katoenen doek. Daarna kunt u de leren tas met een vochtige doek afnemen. Bij hardnekkige vlekken die moeilijk verwijderen te zijn, adviseren wij een deskundige te raadplegen om erger te voorkomen.

Geen chemische reinigingsmiddelen of oplosmiddelen
Het gebruik van chemische reinigingsmiddelen of oplosmiddelen, zoals allesreinigers, aceton of terpentine, heeft vaak een negatief effect op de levensduur van het leer. Wij raden dan ook met klem af om deze te gebruiken op uw tas.

Fabrikanten zoeken continu naar nieuwe en moderne methodes om leer te behandelen. Het kan daarom kan het voorkomen dat de nieuwste ontwikkelingen hier niet genoemd zijn. Zodra we hier informatie over krijgen, nemen we dit op in onze handreiking. Wij wensen u veel plezier met uw leren tas of product.

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website.